Hypnose in het dagelijks leven.

 

Iedereen heeft wel eens van hypnose gehoord. Ook hebben de meeste mensen er een bepaald beeld bij dat echter vaak niet klopt. Want je bent niet in slaap. Je krijgt alles mee wat er gezegd wordt. Je houdt tijdens de sessie volledig zelf de controle. Je zal nooit iets zeggen of doen wat jij niet wilt. Je hebt namelijk een sterk onbewust programma dat jou altijd beschermt en veilig houdt.

Hypnose is een heel natuurlijk verschijnsel dat we regelmatig meemaken. We zijn er ons alleen niet van bewust. Als jij een probleem ervaart zoals faalangst, een fobie, of als je merkt dat je vaak tegen jezelf zegt: “ik kan dat niet, ik durf dat niet, dat lukt me toch niet, ik ben nu eenmaal zo”, heeft jouw probleem jou onder controle.  Met hypnose pak jij de controle weer terug die je aan jouw probleem hebt gegeven! Zodat je je weer vrij voelt om de dingen te doen en te bereiken die jij wilt!

Je Onbewuste, je innerlijke stemmetje of je onderbuikgevoel:

Alles wat we meemaken in het leven wordt in ons onbewuste vastgelegd. Alle ervaringen maar vooral de emoties en beelden die daarbij horen zijn dáár opgeslagen. Op bewust niveau wéét je bijvoorbeeld best dat je niet van een balkon af zult vallen. Echter, de beelden die je erbij krijgt kunnen er voor zorgen dat je angstig wordt als je last hebt van hoogtevrees. Die angst is vaak sterker dan de logica.
Nog een voorbeeld: je kijkt naar een enge film. Op bewust niveau (dat is je logica), weet je precies dat het maar een film is en niet echt. Echter, de beelden en emoties die je onbewuste creëert, zijn anders: je voelt je de hele verdere avond wat gespannen en schrikt gemakkelijk. Herkenbaar?

Nog een voorbeeld: Je bent in een grote stad en je besluit ‘s avonds een donker steegje door te lopen om sneller op je bestemming te zijn. Ondanks dat je even twijfelt of dat een goed idee is, neem je toch die route. En je wordt overvallen, je telefoon en je portemonnee worden gerold. En achteraf denk je: “ik wist dat ik het niet moest doen… ik had al een voorgevoel”. En precies dát onderbuikgevoel, dat is jouw onbewuste die als een van de belangrijkste taken heeft jou veilig te houden. Herkenbaar?

En als je weet dat je onbewuste meer dan 90% bepaalt van wat je in je leven ervaart, dan begrijp je dat juist die emoties er voor kunnen zorgen dat je je doelen niet bereikt, of merkt dat je niet lekker in je vel zit. Ab Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen heeft hierover een interessant boek geschreven: “Het slimme onbewuste”. Een aanrader als je je hier meer over wilt weten.

Als je in hypnose bent, kunnen we contact maken met je onbewuste programma en dáár je beelden en emoties veranderen. Het voelt dan ook daadwerkelijk anders voor je. Want je verleden kan je niet veranderen, maar wél je gevoel daarover. In de meeste gevallen ben je dan heel snel van je probleem verlost.

Hypnose is Controle! Hoe zal het voor jou voelen als jij weer de controle terug neemt over je eigen leven?

Lees verder