Wat is Hypnose? Hypnose is Controle.

 

Iedereen heeft wel eens van hypnose gehoord. Ook hebben de meeste mensen er een bepaald beeld bij dat echter niet klopt. Men denkt dan: in hypnose ben je in slaap, je weet niet wat je doet, je hebt geen vrije wil meer, en mensen kunnen je allerlei gekke dingen laten doen of zeggen. Dat is show hypnose zoals je het wel eens op tv ziet, maar dat heeft niets te maken met de hypnose die een hypnotherapeut gebruikt.

Maar wat is het dan wél?

Hypnose is een heel natuurlijk verschijnsel dat we regelmatig meemaken. We zijn er ons alleen niet van bewust. Als jij een probleem ervaart zoals faalangst, een fobie, of als je merkt dat je vaak tegen jezelf zegt: “ik kan dat niet, ik durf dat niet, dat lukt me toch niet, ik ben nu eenmaal zo”, dan is dat een  zelfhypnose. En wat gebeurt er dan? Jouw probleem heeft jou dan onder controle.  Met hypnose pak jij de controle weer terug die je aan jouw probleem hebt gegeven! Zodat je je weer vrij voelt om de dingen te doen en te bereiken die jij wilt!

Wat voel je als je in hypnose bent?

Je hoofd is leeg en rustig. Je hebt een sterke focus en hoort alles wat ik zeg. Je bent tijdens een hypnose sessie altijd zélf in controle en heel gefocust.

Omdat, als je in hypnose bent, je hoofd zo rustig is, ben je uit je “kritisch denken” en kun je beter bij je gevoel komen. Het (negatieve) gevoel dat je in bepaalde situaties hebt, dáár kunnen we dan mee werken.

Je Onderbewuste, je innerlijke stemmetje of je onderbuikgevoel:

Alles wat we meemaken in het leven wordt in ons onderbewuste vastgelegd. Alle ervaringen maar vooral de emoties en beelden die daarbij horen zijn dáár opgeslagen. Op bewust niveau wéét je bijvoorbeeld best dat je niet van een balkon af zult vallen. Echter, de beelden die je erbij krijgt kunnen er voor zorgen dat je angstig wordt als je last hebt van hoogtevrees. Die angst is vaak sterker dan de logica.
Nog een voorbeeld: je kijkt naar een enge film. Op bewust niveau (dat is je logica), weet je precies dat het maar een film is en niet echt. Echter, de beelden en emoties die je onderbewuste creëert, zijn anders: je voelt je de hele verdere avond wat gespannen en schrikt gemakkelijk. Herkenbaar?

En als je weet dat je onderbewuste 90% uitmaakt van wat je in je leven ervaart, dan begrijp je dat juist die emoties er voor kunnen zorgen dat je je doelen niet bereikt, of merkt dat je niet lekker in je vel zit. Als je in hypnose bent, kunnen we contact maken met je onderbewuste en dáár je beelden en emoties veranderen. In de meeste gevallen ben je dan heel snel van je probleem verlost.

Hypnose is Controle! Neem de controle weer terug over je eigen leven!