fbpx

Uw hypnotherapeut in Venlo: Annemie Derix

De overstap naar hypnotherapie:

Meer dan 25 jaar ben ik werkzaam geweest in mijn eigen praktijk gericht op het verzorgen van mensen. Maar dan vooral de buitenkant, als schoonheidsspecialiste en pedicure. Ondanks dat ik dit werk altijd met veel plezier heb gedaan voelde ik dat ik toe was aan verandering. Ook merkte ik dat er nog wat dingen vastzaten uit mijn verleden die ik niet goed had verwerkt. Ik durfde mezelf nooit op de eerste plaats te zetten en vond dat ik niet echt de moeite waard was. Naar buiten toe had ik een facade op van stoer en zelfstandig, vanbinnen was ik vaak eenzaam. Er moest iets veranderen en ik ging op zoek.

Hypnotherapie

Inmiddels alweer een aantal jaren geleden kwam ik bij “toeval” uit bij een webinar dat ging over het oplossen van problemen door het inzetten van hypnose technieken. En als ik eerlijk ben geloof ik niet in toeval, maar wél in het feit dat dingen op je weg komen als je er klaar voor bent of open voor staat.

Er ging een nieuwe wereld voor mij open: ik had geen idee hoe veelzijdig hypnotherapie is en hoeveel je ermee kunt bereiken. Hier wilde ik méér van weten. Ik ben toen dan ook de opleiding gaan volgen voor hypnose therapeut, bij het HIN (Hypnose Instituut Nederland),  het grootste opleidingsinstituut van ons land op dit terrein.

Enkele jaren van veel training en vooral veel oefenen en zelf sessies ondergaan volgden. En niet alleen voel ik me veel beter over mezelf: ook mijn omgeving merkt dat ik veranderd ben. Zachter, opener naar mezelf maar ook naar anderen.

Na deze intensieve maar vooral interessante jaren van opleidingen en masterclasses ben ik inmiddels  gecertificeerd hypnotherapeut  en volg  nog regelmatig trainingen, bijscholingen en Masterclasses van zowel binnenlandse als buitenlandse top trainers om te blijven leren over dit boeiende vak. Met enige regelmaat zal ik hierover  en over mijn ervaringen in mijn dagelijkse praktijk, berichten posten op Facebook, Instagram en Linkedin en op deze website (zie hoofdstuk Berichten).

Tot nu toe heb ik al veel mensen kunnen helpen. Ik blijf het ontzettend boeiend vinden hoe snel veranderingen kunnen plaatsvinden met behulp van hypnose therapie, en hoe een paar sessies mensen kunnen helpen weer in hun kracht te staan en zich beter te voelen.

Mag ik jou ook helpen?

Annemie Derix,  Hypnotherapeut bij HiC Hypnotherapie Venlo.

Lees verder